In onze snel veranderende wereld en maatschappij neemt digitalisering meer en meer de bovenhand. Ondernemingen hebben dus nood aan een goede website, die écht overtuigt en aanspreekt. Dit lijkt voor veel mensen een onbegonnen opdracht, waardoor uitbesteding slimmer en efficiënter is.
Naast mijn functie als SEO-specialist, heb ik me de laatste jaren ook omgeschoold tot een professionele websitebouwer. Zo kan ik deze taak van jou overnemen en jouw onderneming voorzien van een goed functionerende website. Op deze manier kun jij je focussen op de taken die er echt toe doen binnen je onderneming.
En laat één ding duidelijk zijn: een goede website laten maken is echt niet onbetaalbaar – hoewel het door de tarieven van andere websitebouwers soms wel zo lijkt. Mijn missie is daarom om betaalbare websites voor ondernemers te bouwen. Zo hoef jij geen torenhoge kosten te betalen.
In deze blogpost vertel ik je graag meer over wat WordPress precies is, hoe ik te werk ga, en natuurlijk ook niet onbelangrijk… mijn prijs!
Wat is WordPress?
WordPress is niet zomaar een handige tool om websites te bouwen. Nee, WordPress is veel meer dan dat. Het is dan ook niet voor niets al jarenlang dé favoriet van vele websitebouwers. Maar toch, ondanks de hoge gebruiksvriendelijkheid van dit CMS (Content Management System), is het vaak moeilijker dan gedacht om zelf een mooie website te bouwen. En al zeker eentje die er professioneel, mooi én overzichtelijk uitziet.
WordPress werd oorspronkelijk opgericht als een handig platform om blogs (zoals dit artikel) op te plaatsen. Maar na al die jaren is het uitgegroeid tot het meest veelzijdige CMS-platform, dat gebruikt wordt om verschillende soorten websites te bouwen. Denk hierbij aan e-commerce winkels, zakelijke websites, online kranten en tijdschriften, informatieve sites … Het lijstje is haast eindeloos!
Wat ook eindeloos is, zijn de opties die je met WordPress hebt. Je kan uit oneindig veel thema’s, lettertypes en kleuren voor je website kiezen. Dit wereldwijd gebruikt platform voor het maken en beheren van websites is de favoriet van bijna elke websitebouwer, vanwege haar hoge gebruiksvriendelijkheid, uitgebreide community-ondersteuning en flexibiliteit.
Zelf een WordPress website maken
Zoals ik net al schreef, is WordPress heel gebruiksvriendelijk, wat betekent dat het aanmaken van een website kinderspel is. Om jou een idee te geven van wat er precies moet gebeuren om een WordPress-website aan te maken, heb ik hieronder een kort stappenplan opgesteld.
- Domeinnaam bedenken en kopen: Stap 1 is niet voor niets de eerste stap, het is namelijk één van de belangrijkste stappen uit dit lijstje. Een goede domeinnaam verzinnen is namelijk het begin van jouw WordPress-website. Zonder naam (die overigens uniek moet zijn) kan je geen website aanmaken. Een domeinnaam kan trouwens ook gratis zijn, maar dat raad ik je zeker af, omdat het héél onprofessioneel overkomt als je website een gratis domeinnaam heeft.
- Hostingpakket aanschaffen: Nadat je een domeinnaam gekozen en gekocht hebt, volgt stap 2: het aanschaffen van een hostingpakket. Euh, hosting wat?
Een hostingpakket is makkelijk gezegd een dienst die wordt aangeboden door WordPress (je hostingprovider), om jouw website openbaar en toegankelijk te maken op het internet. Je koopt dus als het ware zichtbaarheid en ‘beeldruimte’ op het web. Een hostingpakket is ook de verzamelnaam van alle functies die je koopt om je website te kunnen bouwen.
- SSL-certificaat kopen: Het Secure Sockets Layer-certificaat – of kortweg SSL-certificaat – is absoluut een onmisbaar onderdeel voor jouw website. Dit digitale certificaat zorgt ervoor dat de gegevensoverdracht tussen jouw website en de webbrowser versleuteld en vellig gebeurt.
Het SSL-certificaat kent 3 hoofdfuncties, namelijk versleuteling, verificatie en vertrouwen. Zo wordt gevoelige informatie (zoals creditcardgegevens, inloggegevens en persoonlijke gegevens) beschermd tegen onderschepping en ongeoorloofde toegang door hackers en andere mensen met kwaadaardige bedoelingen. Een must have dus!
- WordPress theme installeren: In deze stap begint het bouwen van de website écht. Vanaf hier wordt het dus echt leuk. Een WordPress theme bepaalt de vormgeving van je website en hoe deze eruit zal komen te zien. De thema’s van WordPress zijn een handige en flexibele manier om de functionele en visuele onderdelen van jouw website aan te passen, zonder hiervoor een uitgebreide codering nodig is. Je hoeft dus geen computernerd of techneut te zijn om een website te bouwen.
- Een template uitzoeken of alles zelf ontwerpen en bedenken: Een template bevat al verschillende onderdelen, zodat je zelf minder werk hebt aan de website. Je hoeft dus enkel zelf wat teksten aan te passen en foto’s in te voegen. Ontwerp je toch liever zelf helemaal de lay-out van je website? Dat kan! In dat geval sla je deze stap gewoon over.
- Woocommerce installeren: Deze laatste stap is optioneel en alleen bedoeld voor ondernemers die een webshop in hun website willen integreren. Dit kan je doen via de veelgebruikte en toegankelijke plugin Woocommerce.
Wat zijn de kosten van een WordPress-website laten bouwen?
Het is volkomen begrijpelijk dat je graag wilt weten hoeveel het kost om een website te laten bouwen met WordPress. Helaas is het niet zo makkelijk om een antwoord te geven op deze vraag. Elke website is namelijk anders en elke klant heeft andere behoeften en wensen.
Nu, om je toch een beeld te geven aan welke kosten je je kan verwachten: een standaard WordPress website waar je mee gevonden wordt in Google en waarop mensen producten kunnen bestellen en afrekenen kost je bij mij rond de €1250,-.
Echter kan dit bedrag goedkoper uitvallen als je enkel een erg simpele website wilt, die bijvoorbeeld maar één pagina bevat. Omgekeerd geldt ook: hoe meer verschillende pagina’s en functies de website moet bevatten, hoe hoger de prijs. In dat geval zal je dus meer dan €1250,- betalen om een website te laten bouwen door mij.
Wat zijn de voordelen van een WordPress website laten bouwen door Lucasmarketing?
Om een succesvol en productieve ondernemer te zijn, moet je je kunnen focussen op de taken en zaken die er echt toe doen. Een website bouwen is een heel tijdrovende taak – zeker als je hiervoor niet de nodige kennis en ervaring hebt. Als je ervoor kiest om je website door mij te laten bouwen, bespaar je veel tijd uit én kan je gebruikmaken van mijn expertise.
Naast mijn grote kennis over het bouwen van websites, kan je ook rekenen op mijn kennis om jouw website vindbaar te maken op het web. Na het bouwen van je website kan je er dan ook voor kiezen om een SEO-traject in te gaan, om zo de vindbaarheid van jouw website nog te verbeteren, zodat je er écht tussenuit springt!
Voordat ik start met het bouwen van jouw WordPress website, krijg je eerst verschillende templates te zien die als basis dienen voor jouw website. Je hebt bij mij dus een keuze uit een groot aanbod van templates. Hierdoor kan je precies kiezen wat bij jou past en zie je al hoe je website eruit komt te zien wanneer deze klaar is.
Klanttevredenheid en vlotte communicatie vind ik heel belangrijk. Daarom ben ik steeds bereikbaar, zodat je gedurende ons hele traject een vlot en persoonlijk contact met mij kan hebben. En als je later nog iets wil laten veranderen aan je website is dat altijd mogelijk!
Bovendien ben ik ook vrijwel altijd bereikbaar voor ‘noodsituaties’, bijvoorbeeld wanneer er iets dringends aan de hand is met de website. Ik los dat probleem dan snel voor je op, zodat je geen potentiële klanten of deals mist!
En last but not least: een eerlijke prijs. Een goede website heeft natuurlijk zijn prijs, maar bij mij ben je verzekerd van een mooie prijs die niet overdreven is.
Wat zijn de nadelen van het uitbesteden van een WordPress website?
- Een webdevelopment bureau is niet altijd bereikbaar of heeft niet altijd tijd om je te helpen als er iets fout is aan je website.
- Een website laten bouwen door een bureau kan erg prijzig zijn.
- De combinatie van webdevelopment en SEO-optimalisatie is niet altijd aanwezig bij een webbouw zzp’er of webbouwbureau.
Hoe onderscheid ik mezelf van andere zzp’ers of bureaus?
- Ik ben altijd bereikbaar, voor welke vraag dan ook.
- Ik ben een ervaren SEO-specialist, dus ik weet precies wat er moet gebeuren om jouw onderneming te laten groeien via het internet. Dit is één van mijn allergrootste troeven, omdat je door mijn grote kennis over SEO binnen de kortste keren geïnteresseerde bezoekers op je website krijgt die iets bij je willen kopen.
- Ik vraag eerlijke prijzen voor het bouwen van je website, zonder onverwachte of verdoken kosten.
- Ik begeleid je bij het zelfstandig beheren van je website, zodat je op een later moment zelf ook het één en ander aan je website kan aanpassen, zonder dat je mij hiervoor nodig hebt. Dit is iets wat anderen doorgaans niet doen.
- Je krijgt aan het begin van onze samenwerking een ruime keuze uit templates die een erg goede conversie hebben.
- Voor elke website die ik bouw, activeer ik de basis SEO-tools. Denk hierbij aan Google Search Console en Google Analytics. Deze helpen jou om potentiële klanten beter te bereiken.
Hoelang duurt het voordat mijn website klaar is?
Net zoals de prijs per website verschilt, verschilt ook de levertijd van opdracht tot opdracht. Hoe lang het dus precies duurt alvorens jouw website af is, valt moeilijk te bepalen op voorhand. Er zijn namelijk een aantal factoren die het bouwen van jouw website versnellen, of juist vertragen.
Beschik jij bijvoorbeeld al over de teksten die jij op je website wilt plaatsen, dan gaat het bouwen van je website een stuk sneller, omdat ik dan dat schrijfwerk niet meer moet doen. Ook de grootte van je website bepaalt mee de levertijd. Wil jij graag een ‘eenvoudige’ webshop met maar een aantal producten in? Dan kan je webshop al binnen anderhalve week online staan! Maar wil jij daarentegen graag een website met veel verschillende, individuele pagina’s? Dan duurt het bouwen van je website uiteraard wat langer dan anderhalve week.
Wat heb ik van jou nodig voor een succesvolle samenwerking?
Ik kan vanzelfsprekend niet uit het niets een website bouwen. Om jouw website zo goed en aantrekkelijk mogelijk te maken, heb ik minimaal onderstaande zaken nodig:
- Aantrekkelijke foto’s voor op je website
- Informatie over je bedrijf of je onderneming en wat het doel van je website wordt
- Overtuigende teksten die je op jouw website wilt terugvinden
- Jouw keuze uit één van onderstaande templates.
- Optioneel: jouw KVK-gegevens en betaalgegevens. Deze heb ik nodig wanneer je producten wilt verkopen op jouw website.
Hoe kan ik bij jou betalen voor het maken van een wordpress website?
Voor het bouwen van een WordPress-website hanteer ik altijd de volgende betaalmethode: van zodra ik een aanbetaling van 50% heb ontvangen, ga ik meteen aan de slag met het bouwen van jouw website. De overige 50% van het bedrag, betaal je pas wanneer de website af is én helemaal goedgekeurd is door jou. Het bouwen van jouw website is pas voltooid, wanneer jij écht helemaal tevreden bent!
Zit je na het lezen van dit artikel nog met vragen, of ben je al helemaal overtuigd? Aarzel dan niet om mij te contacteren. Ik ben altijd bereikbaar voor al je vragen!