Skip to main content

Online Reputatie management 

Als SEO-freelancer weet ik als geen ander hoe ik content op pagina 1 in google kan krijgen. Door deze kennis weet ik ook wat er nodig is om resultaten die momenteel op pagina 1 staan lager of zelfs in zijn geheel uit de zoekresultaten te krijgen

Deze dienst is gericht op het helpen van mensen die te maken hebben met ongewenste online content. Dit omvat schadelijke berichtgeving die je professionele carrière kan schaden, ook wel bekend als imago-schade.

Ik sta ook klaar voor degenen die geconfronteerd worden met het onbedoeld lekken van privéfoto’s op het internet. Mijn expertise ligt in het aanpakken van deze situaties en het effectief beheren van online reputaties.

Contact

Wat is (online) reputatie management?

Reputatiemanagement omvat in essentie het verfijnen en verbeteren van de informatie die extern over jou op het internet wordt gedeeld.

Waarom is (online) reputatiemanagement zo belangrijk?

Een negatieve online reputatie kan aanzienlijke invloed hebben op je leven en de kansen die je krijgt aanzienlijk bemoeilijken. Tijdens sollicitatieprocessen doen bedrijven vaak onderzoek naar jouw naam. Stel je voor dat er een schadelijk artikel over jou is geschreven; dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de kans dat je wordt aangenomen.

Ben je in dienst bij een groot bedrijf en ambieer je een toekomstige topfunctie waarin je een publiek figuur zal zijn? Het wordt aanzienlijk moeilijker als jouw naam negatief wordt belicht in artikelen die op pagina 1 van Google verschijnen.

Vroeger hechten veel bedrijven niet per se veel waarde aan online berichtgeving over individuen, maar tegenwoordig is dat wel anders.

Hoe ga ik te werk?

Zoals eerder vermeld, heb ik al verschillende bedrijven bijgestaan om hun producten of diensten op pagina 1 te krijgen. Als SEO-freelancer beschik ik over de expertise om een alomvattende strategie te ontwikkelen, waardoor bedrijven zowel op korte als lange termijn kunnen profiteren van betere Google-rankings.

Kan wat omhoog kan in Google, ook omlaag?

Niet elke expert in het optimaliseren voor hoge Google-rankings weet hoe je het omgekeerde bereikt. Het vergt een andere aanpak en specifieke technieken. 

Zoekresultaten verwijderen in Google (reverse SEO). Zelf doen of niet?

Als je jezelf herkent in de bovenstaande punten en denkt dat dit over jouw situatie gaat, zijn er stappen die je zelf kunt ondernemen om deze negatieve zoekresultaten te verminderen.

Alternatieve content creatie

Het creëren van positieve content rondom jouw naam kan helpen. Het schrijven van verschillende stukken waarin je in een positief daglicht wordt gezet, kan de negatieve resultaten naar beneden halen. Echter, het is belangrijk om wat kennis van SEO te hebben. Zomaar artikelen schrijven en publiceren zal niet per se de negatieve resultaten laten verdwijnen. Sterker nog, zonder kennis kan deze aanpak zelfs meer kwaad dan goed doen en de slechte resultaten verder omhoog brengen. Niet helemaal de bedoeling…

Een verzoek tot het verwijderen van de inhoud bij de webmaster.

Simpel doch effectief: Als je merkt dat een website jouw naam negatief gebruikt in een artikel, is de eerste stap om contact op te nemen met de website en te vragen of het artikel herschreven of verwijderd kan worden.

De grens tussen persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en laster is online erg delicaat. Het is altijd de moeite waard om samen met de webbeheerder een oplossing te vinden die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Helaas zijn niet alle websites bereid om content te verwijderen. In dat geval zijn er extra stappen nodig om deze inhoud te laten verdwijnen, en daar kan ik je bij helpen.

Wat is mijn methode?

Het is moeilijk om een eenduidig antwoord te geven, omdat elke situatie uniek is. Soms gaat het slechts om één schadelijk bericht, maar in andere gevallen gaat het om meerdere publicaties op grote nieuws-websites.

In het laatste geval is het veel uitdagender om een online imago te herstellen. Dit vergt een langdurig en intensief traject waarbij alle mogelijke methoden worden toegepast om de resultaten te beïnvloeden.

Hoe ik jou kan helpen met je online reputatie

Met mijn expertise in online zichtbaarheid heb ik niet alleen de kennis, maar ook sterke connecties bij grote websites om jouw persoonlijke merk te herstellen. Samen met deze invloedrijke websites, die aanzien hebben in de ogen van Google, kan ik negatieve pagina’s vervangen door positieve of neutrale verhalen.

Door slimme tactieken toe te passen om de negatieve pagina’s minder prominent te maken in de zoekresultaten, kan ik helpen om jouw naam weer in een positief daglicht te plaatsen.

Let op, het omhoog en omlaag ranken van pagina’s is een proces dat tijd nodig heeft. Verwacht dan ook niet binnen een aantal dagen directe resultaten.

Over mij

Vanuit Bangkok werk ik aan de vindbaarheid van bedrijven in Nederland, België en Duitsland. Als SEO-freelancer ben ik elke dag bezig met de techniek, content en linkbuilding van websites.

Voor ik als freelancer aan de slag ging, heb ik complete SEO-strategieën opgezet en succesvol uitgevoerd voor zowel grote marketing agencies als kleinere bedrijven.

Stuur mij een whatsappje!