Skip to main content

Jouw Lokale SEO Specialist

Lokale SEO helpt jouw bedrijf om lokaal beter vindbaar te zijn, meer klanten aan te trekken en de zichtbaarheid te vergroten in de buurt waar jij wil.

Waarom kiezen voor een lokale seo specialist?

Expertise in SEO

Met meer dan 5 jaar ervaring als SEO specialist heb ik veel verschillende SEO uitdagingen opgelost. Inmiddels heb ik meer dan 40 verschillende bedrijven geholpen met hun online vindbaarheid zowel internationaal, nationaal als lokaal.

Groei partner

Als SEO-partner groei ik met jouw bedrijf mee, waardoor we samen kunnen opschalen en meer succes behalen.

Risicoloos 

Als freelancer wil ik een sterke band met mijn klanten opbouwen. Daarom vermijd ik lange wurgcontracten en streven we naar een succesvolle samenwerking gebaseerd op vertrouwen en wederzijds begrip.

Transparantie

Als SEO-freelancer ben ik altijd bereikbaar voor contact en feedback. Bovendien stuur ik elke maand gedetailleerde rapportages met de behaalde resultaten, zodat je volledig op de hoogte blijft van de voortgang van onze samenwerking. Transparantie staat voorop!

Wat doet een lokale SEO specialist?

Een van de meest belangrijke taken van een lokale SEO specialist is om een website zo in te richten dat hij op lokale zoekwoorden gevonden wordt. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken zal de website beter gevonden worden door potentiële klanten die zich in de buurt bevinden.

Zoals bij iedere website die ik help begin ik met een uitgebreide audit. Door deze audit krijg ik gelijk een goed beeld van wat er moet gebeuren om de website goed vindbaar te maken.

Hebben we alle foutjes die uit de audit zijn gekomen opgelost ga ik aan de slag met een zoekwoordenonderzoek. Ik ga op zoek naar zoektermen die er voor zorgen dat jij binnen no-time relevant verkeer uit de buurt op je website krijgt.

Hiernaast ga ik aan de slag met het optimaliseren van Google Mijn Bedrijf, recensies bemachtigen en lokaal linkbuilden.

Veel gestelde vragen over lokale SEO

Hoe lang duurt lokale SEO?

De  duur van lokale seo is afhankelijk van de sterkte van de lokale competitie, staat van de website en de SEO strategie. Het is lastig om een precieze tijdsduur aan SEO te koppelen maar bij de meeste klanten zie ik 2 tot 6 maanden nadat de samenwerking begonnen is al resultaat.

Wat zijn de voordelen van lokale SEO?

  1. Betere vindbaarheid
  2. Gerichte klanten
  3. Concurrentievoordeel
  4. Verbeterde online reputatie
  5. Hogere omzet

Hoe verschilt lokale SEO van traditionele SEO?

Lokale SEO heeft als voornaamste doel om de online aanwezigheid van een bedrijf binnen een specifieke regio te optimaliseren, zodat het de aandacht trekt van relevante lokale klanten. In tegenstelling tot traditionele SEO, die zich richt op het vergroten van de online zichtbaarheid en vindbaarheid in een bredere, niet-lokale context, concentreert lokale SEO zich op een nauwkeurigere benadering om specifieke doelgroepen binnen de lokale gemeenschap te bereiken.

Hoe kan ik concurreren met andere lokale bedrijven in mijn regio?

Door een gedegen lokale SEO strategie zal je vanzelf gaan concurreren met lokale bedrijven in jouw regio. Het zal je verbazen hoeveel grote bedrijven hun lokale SEO strategie nog niet op orde hebben. Hier kan jij dus nog steeds met een kleinere website goed tussenkomen,

Hoe duur is lokale SEO?

De kosten van een lokale seo strategie hangen af van 2 factoren

  • De hoeveelheid lokale competitie
  • De huidige staat van de website

Vanaf 5 werkuren per maand help ik websites met hun lokale seo strategie. Vaak merk ik dat na een maand of 3-4 de website lokaal gevonden kan worden op zoektermen die relevant zijn. Dit houdt in dat na ongeveer 20 uur aan SEO-werk de website zo is ingericht dat hij lokaal gevonden kan worden. Tegen een uurtarief van €65 per uur staat dit gelijk aan €1300.

Steden waar ik als SEO specialist werk

Stuur mij een whatsappje!