Skip to main content

Versterk je posities in Google met linkbuilding!

Wil je hogere posities in Google behalen maar vind je het lastig om de juiste backlinks te vinden? No worries! Met mijn linkbuilding service neem ik al jou zorgen uit handen en ben jij maandelijks gegarandeerd van nieuwe en hoge kwaliteit backlinks.

Wil je hoger ranken in Google door linkbuilding?

Laten we dan een belletje inplannen!

Contact

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden is de oplossing voor ondernemers die al een mooie website hebben maar tegelijkertijd het gevoel hebben dat er meer te halen valt. Linkbuilden kost tijd en moeite en dat zijn nou net de twee ingrediënten zijn waarom veel ondernemers hier niet aan toe komen. 

Door mij te laten linkbuilden weet je zeker dat er maandelijks genoeg linkjes vanuit echte blogs en websites aangesloten worden, waardoor jouw website nog beter in zoekmachines zal scoren. 

 Mij laten linkbuilden kan al vanaf €325,- per maand. Dit staat gelijk aan 5 uur linkbuilden. In deze 5 uur doe ik outreach naar bloggers in jouw branche, onderhandel ik de beste prijs voor een link naar jou website, bepaal ik de anchor tekst en schrijf ik een artikel.

Let op, de kosten van de link zijn voor jou. Ik reken geen commissie over de prijs van een link.

Kwaliteit

Backlinks van lage kwaliteit doen meer kwaad dan goed. Belangrijk is om vooral backlinks te krijgen van websites met echte bezoekers.

Relevantie

Een backlink van een website die niet relevant is aan jouw business heeft weinig waarde. Kijk dus altijd naar de relevantie van een website.

Anchor

Een belangrijk onderdeel van de waarde van een backlink is de 'Anchor tekst'. Doe hier dus altijd goed onderzoek naar!

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is kortgezegd het laten verwijzen van websites naar jouw eigen website. Hoe meer links van hoge kwaliteit naar jouw website linken, hoe hoger Google je zal plaatsen.  Waar je vroeger nog flink kon scoren met veel links van lage kwaliteit is dat tegenwoordig niet meer aan de orde. Google begrijpt steeds beter welke links wel en welke niet relevant zijn. 

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) bestaat uit 3 belangrijke pilaren: techniek, content en autoriteit. Door te starten met linkbuilden probeer je de autoriteit van je website te verhogen. De autoriteit van een website is een van de belangrijkste factoren in het algoritme van Google dat je website hoger plaats. Als er meerdere websites met autoriteit naar jouw website verwijzen zal Google je hoger plaatsen in de ranking. Dit is logisch, Google wil ten alle tijden de beste en relevantste boven in de zoekresultaten hebben.

Waarom maandelijks linkbuilden?

Zoals hierboven beschreven is het opbouwen van autoriteit een van de belangrijkste pilaren binnen SEO. Om bovenaan in Google te komen is het laten verwijzen van de juiste en meest relevante links naar jouw website essentieel. Om dit proces te optimaliseren is het noodzakelijk om continu bezig te zijn met het zoeken naar linkmogelijkheden. Wanneer je alleen af en toe een linkje naar je website aanschaft zal je zien dat dit weinig impact heeft op je ranking. 

Omdat linkbuilden een tijdrovend en eentonig proces zijn, bespaar je jezelf veel moeite, tijd en geld om dit te laten doen door een freelancer of agency die hierin gespecialiseerd is.

Keuze uit verschillende linkbuilding pakketten

De meeste verkopers van linkbuilding pakketten bieden je de keuze uit verschillende pakketten. Vaak is het hoe meer je betaald, hoe meer backlinks je ontvangt. In het geval van linkbuilden gaat kwaliteit boven kwantiteit, meer links naar je website is niet altijd beter. Een goede verspreiding van het aantal links dat je krijgt is belangrijk om het maximale uit het linkbuilding pakket te halen. Zodra je website opeens 15 links verkrijgt van andere websites terwijl daarvoor nooit gelinkt werd, kan Google als verdacht gedrag zien. 

Bij mij zijn de linkbuilding pakketten zo ingericht dat je nooit alle links op hetzelfde tijdstip ontvangt. De backlinks zullen allemaal op een ander moment aangesloten worden zodat het er natuurlijk uit ziet. Doordat ik handmatig outreach doe naar branchegerelateerde bloggers en websites is kwaliteit gegarandeerd.

Waarom moet ik voor een linkbuilding pakket bij Lucas zijn?

 • Ontzettend veel linkbuilding ervaring in veel verschillende branches.
 • Ik ga alleen maar voor kwalitatieve backlinks. 
 • Ik doe grondig onderzoek binnen jouw branche.
 • Ik kijk we naar de zwakke plekken binnen jouw website en geven advies.
 • Ik denk mee over de linkstrategie die het best geschikt is voor jouw situatie.
 • Buiten linkbuilding denk ik vrijblijvend mee over de gehele SEO strategie.
 • Jouw partner voor alle SEO gerelateerde vragen

Hoe ziet jou linkbuilding methode eruit?

 1. Ik doe onderzoek binnen jouw branche. Dit bestaat uit een zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse. 
 2. Ik ontwerp een linkbuilding agenda. Hierin staat de hoeveelheid links die ik op maandelijkse basis willen aansluiten
 3. Ik breng de beste bloggers, websites en startpagina’s binnen jouw branche in kaart.
 4. Ik doe handmatig outreach naar bloggers
 5. Ik schrijf sterke artikelen over jouw product (of dienst) en plaats dit bij de blogger op zijn of haar website. Deze artikelen laten we vervolgens naar jouw website linken.

Kijk uit voor goedkope linkbuilding pakketten

Ook in marketing geldt de regel: goedkoop is duurkoop. Verschillende marketing agencies in Nederland verkopen goedkope linkbuilding pakketten. Wat ze hier niet bij vertellen is dat de meeste websites waar ze deze links plaatsen in eigen bezit zijn. In dit geval spreken we van een Private Blogging Network (PBN). De blogartikelen op deze websites zijn veelal geschreven door programma’s. Deze websites zijn puur en alleen gecreëerd om links op te verkopen. In de meeste gevallen hebben deze links op de korte termijn even effect maar doen ze op de lange termijn meer kwaad dan goed. En dan hebben we het nog geeneens over de penalty die Google jouw website zal geven zodra ze zien dat jij samenwerkt met een PBN. 

 

Wat je nooit moet doen met linkbuilden

 • Blijf ver weg van automatische linkbuilding programma’s. Deze programma’s kunnen een hoop links leveren in korte tijd maar zorgen voor een gegarandeerde penalty van Google.
 • Doe nooit aan het direct ruilen van een link. Dit klinkt misschien als een win-win situatie maar wordt door Google gezien als manipulatie van het algoritme. 
 • Plaats geen backlinks op websites die gerelateerd zijn aan je eigen branche.
 • Alleen naar de homepagina linken. Zorg ervoor dat je naast de homepagina ook naar diepere pagina’s binnen je website linkt. Dit zorgt voor een natuurlijk linkprofiel.

Verschillende mogelijkheden om links te verkrijgen:

Startpagina’s.  

Startpagina links zijn een goede manier om de eerste stappen binnen het linkbuilden te zetten. Als je net begonnen bent met je website is dit een goede manier voor een vliegende start. Over het algemeen zijn startpagina links niet de meest kwalitatieve links maar in het begin hebben ze wel effect. Naar mate je bedrijf en website groter worden is het verstandig om de focus hierop te verminderen.

Gastbloggen

Het gastbloggen op websites die actief zijn in dezelfde branche is een uitstekende manier om backlinks te verkrijgen. Een bijkomend voordeel is dat je jezself hiermee positioneerd als autoreit binnen jouw branche.

Forumreacties

Het actief zijn op verschillende branch-specifieke forums is een goede manier om een zo’n natuurlijk mogelijk linkprofiel te bouwen. De meeste forumlinks zijn “no-follow”, dit betekend dat ze geen direct effect hebben op je pagerank. Echter, een goede combinatie van ‘follow’ en ‘no-follow’ links ziet er volgens Google natuurlijk uit. 

Succes met linkbuilden

Zodra linkbuilding op een goede manier wordt toegepast in combinatie met de creatie van goede content zal dit zorgen voor een stijging in de zoekresultaten van Google. Hoe hoger de mate van competitie in jouw branche is hoe belangrijker linkbuilden is. Ik help jou graag met het verkrijgen van top posities binnen Google. Heb je meer vragen over linkbuilden of een SEO strategie? Neem dan gerust contact met mij op.

Stuur mij een whatsappje!